5.4.2011

Päivät Kuluu

Ja kuluu vielä ihan huomaamatta. Viikko sitten viimeksi muistin kirjailla jotakin västönlaskennasta ja naureskelin kysymyksille. Syytän työkiireitä tästä blogin hiljaiselämästä, töitä on joutunut tuomaan kotiinkin. Uusi turistikausi on käynnistymässä kovaa vauhtia, markkinointi vie paljon aikaa. Sen lisäksi olisi vielä pientä pintaremonttia tekeillä sekä meidän ravintolan puolella että erillään sijaitsevassa teehuoneessa puutarhalla. Viime viikolla oli käsittelyssä neljäs versio arkkitehdin piirrustuksista, niitä naisissa kommentoitiin ja rakentavasti kritisoitiin. Esteettisyys ei saa mennä toiminnallisuuden edelle. Taidettiin viimein päästä yhteisymmärrykseen ja harmailtakin hiuksilta vältyttiin vaikka näkemyserot olivat projektin alkuvaiheessa melkoisen suuret. Ammattitaito ja rakentavan kritiikin anto ja vastaanotto kunniaan!

Pankkeja stressitestailtiin ja yllätys yllätys, siihen monttuun uppoaa vielä 24 miljardia euroa lisää rahaa. 24 miljardia... Eihän tuollaista rahamäärää voi normaali ihminen ymmärtää. Tai ymmärtää vain sen verran, että se on ihan hirvittävän paljon. Eräs politiikkaa mielellään kommentoiva Twitter-tuttu antoi Irlannin talouden kuralla oloon perspektiiviä; jos maailman jokainen ihminen (vauva, lapsi ja aikuinen) antaisi Irlannin 10 euroa, oltaisi edelleen velan puolella. Ei ole helppo olla päättäjän pallilla.

Suomen vaaleja seuraan myös suurella mielenkiinnolla ja pienellä pelolla. Perussuomalaisten kannatuksen nousu hirvittää, kuinka ihmiset voivat kuunnella ja vielä uskoa Soinin vääristeltyjä totuuksia? Ylen Areenassa katselin vaaliväittelyä ja hurrasin Stubbille, joka pisti Soininkin ruotuun, ”älä vääristele.” Soinin politiikka on vihaista politiikkaa. Vihataan EU:ta, maahanmuuttajia, ja vaaliohjelman pariaatteiden mukaan näköjään myös ruotsalaisia ja ruotsin kieltä. Ei näytä tykkäävän yrittäjistäkään.  Vihaista politiikkaa oli Hitlerinkin politiikka. Soinin Suomi näyttää kovin mustavalkoiselta ja vanhanaikaiselta. Vanhanaikaista ja mustavalkoista elokuvaa on mukava katsella mutta moniko meistä siihen maailmaan tahtoisi asumaan?

PS. Huomasin juuri tämän otsikon Hesarin nettisivuilla. Suomen kansan järjen valo ei olekaan täysin himmennyt :)

1 kommentti:

  1. Arkkitehdit eivät aina tajua, että homman pitäisi toimia käytännössäkin. He näkevät vain täydellisen lopputuloksen. Asiakashan loppujen lopuksi maksaa, joten pakko on heidänkin suostua muutoksiin, vaikka vaikeaa se on.
    Olin vähän aikaa töissä arkkitehtitoimistossa....

    Multa on Suomen vaalit jääneet vähän väliin.
    No, eiköhän ne siellä osaa äänestää ilman minuakin.

    VastaaPoista