20.1.2011

Kahvia

Kodin moottori

Taisinkin aiemmin mainita kahvinrakastajan parhaan kaverin. Tässä hän on. Jura ena⁵ oli Stuartin heräteostos. Sai kuulemma halvemmalla kun osti reilusti suuremman version hotellille aamiasbuffettia varten. Stuart oli jo aiemmin maininnut asiasta useammin kuin kerran ja minun täytyy myöntää että olin silloin sitä mieltä että tavallinen kahvinkeitin riittää meille paremmin kuin hyvin. 

Onneksi Stuart on kahvifanaatikko ja itsepäinen. Jura tuli kotiin kaikessa hiljaisuudessa kun olin itse jo nukkumassa ja löysi paikkansa mikron vierestä. Yksi vastustukseni syistä oli pienen keittiömme tilanpuute, mutta Jura ei vie tilaa juuri normikeitintä enemmän.

Stuart hiipi aamulla makuuhuoneeseen kahvikuppi kummassakin kädessä kun kuuli minun heräilevän. Asettelin tyynyt selkäni taakse ja istuin unenpöpperössä ja mietin mikä miestä riivaa kun heti aamusta hymyilee noin leveästi. Pian se selvisi. Oi sitä ihanaa, kermaisen pehmeää, aromikasta, tuoretta kahvia! Ja vielä Muumimukista.

Siitä lähtien olen ollut kahvikäännynnäinen. Teenjuojien luvatussa maassa ei aina ole helppoa. Kampaajalla ei kannata pyytää kahvia koska se on pikakahvia ja kampaaja tekee sen niin laihaksi että kun siihen lorauttaa maitoa, se muuttuu oudon harmahtavaksi. Tee on hyvää mutta kahvi on parasta.

Jura osaa tehdä myös maitokahvia ja cappuccinoa. Jura osaa myös turauttaa kaksi kuppia kerralla ja Juralle voi kertoa tahtooko mietoa, normaalia vai vahvaa kahvia. Ihmisen ja koneen suhteen ei tarvitse olla kylmä ja sieluton. Ei tarvita muuta kuin hyviä kahvipapuja (suosittelen Lavazzan Espresso Super Crema; ei liian öljyinen papu ja kahvista tulee ihanan kermainen) ja käteen sopiva muki. 

Kippis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti