18.1.2011

Päiväkahviseuraa

Kahvi ja Kirja = Onnea

Parhaista parhainta päiväkahviseuraa mulle on hyvä kirja ja rauhaa ja hiljaisuutta tai rentoa taustamusiikkia. Vapaapäivän kunniaksi joinkin ihan päiväkahvit ja jatkoin pari päivää aiemmin aloittaamaani kirjaa; The Return joka on kirjoittajansa Victoria Hislopin toinen. Victoriasta sen verran nippelitietoa että hänen brittiläisen konservatiivipuoluetta kannattava miehensä Ian on BBC:n Uutisvuodon eli Have I Got News For You –ohjelman toisen joukkueen vakiokapteeni. En tiedä liekö tuosta tiedosta kenellekään mitään hyötyä, mutta tulipahan vaan mieleen.

Laitoin iTunesin ”Easy” -soittolistan soimaan, turautin kahvinrakastajan parhaasta kaverista itselleni päiväkahvit ja istahdin lukemaan. Loistavaa pakoa muuttostressistä. Välillä on hyvä laittaa laput silmille ja unohtaa hetkeksi se, että koko maallinen omaisuus olisi pakattava laatikkoihin ja muutettava uuteen osoitteeseen. On ihanaa saada uusi koti (vaikkei se vieläkään ole se oma hirsimökki), mutta ei ne syyttä sano muttoa yhdeksi stressaavimmista elämän tilanteista.

Vaikka täytyy kyllä myöntää ettei tämä muutto ole vielä stressitasoa nostanut sen korkeammalle kuin hiukan normaalia vaativampi työpäiväkään. Uusi koti kun on vain 3km entisestä, sinne on ollut helppo viedä pari boksia kerrallaan, purkaa ne saman tien ja toistaa sama heti kun siltä tuntuu. Vuokranantajat Kathleen (työkaveri ja melkein varaäiti) ja Danny (Kathleenin mies) on jo antaneet vara-avaimen ja luvan käydä mittailemassa ovia, ikkunoita ja seiniä ihan milloin siltä tuntuu. Ja mittanauha onkin heilunut, kynä savuaa ja muistivihko täyttyy ideoista.

Marjo oli saanut joululahjaksi muffinsikirjan josta kateellisena ja kuolaa suupielistä pyyhkien kopioin kaikkein herkullisimmat reseptit. Eli 95% kirjan sisällöstä. Ne paistettua makkaraperunaoksennusta muistuttavat pizzamuffinsit jäi kopioimatta vaikka tuskin nekään pahalta maistuu. Päätin kuitenkin aloittaa perinteisellä linjalla ja tekaista mustikkamuffinsseja. 
Jos onnistuu, laitan kuvia. Jos ei, syön pimeässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti