Hyvää syyskuuta!
Sinne hurahti elokuu, eilen pankin tädin kanssa päiviteltiin että vasta oli
toukokuu ja kaikki odottivat innolla lämmintä kesää. Odotellaan muuten
edelleenkin, ja voi olla että odotellaan ensi vuoteen saakka ellei jotain
ihmettä tapahdu. Kun lapset palasivat takaisin koulun penkille, sää parani
hetkeksi, itse asiassa nytkin täällä on +18 ja aurinkoista eli
irlantilaisittain ihan kesäsää. Mutta syksy on jo ihan nurkan takana.
Ja vaikka kovasti
kesästä ja helteistä tykkäänkin, tämä tässä on parasta aikaa vuodesta. Vielä on
lämmintä, mutta taka-alalla syksy muistuttaa olemassaolostaan; ilmassa on
kirpeyttä, se puree ja nipistää jos menet illalla ulos ilman takkia. Ilma on
puhdasta, helppoa hengittää ja se tuntuu selvittävän pään ja ajatuksenjuoksun
parilla hengenvedolla. Ihanaa aikaa.
Kesällä nähdään
kavereita, vietetään aikaa ulkona ja otetaan pitkistä illoista kaikki irti.
Syksyllä minä ainakin käännyn sisäänpäin ja vietän enemmän aikaa pääni sisällä.
Ajatusten elonkorjuu; mitä olen oppinut, mitä olen nähnyt, mitä olen kokenut.
Syksyn pimeneviin iltoihin kuuluvat tietenkin takkatuli, kynttilät, kunnon
kotiruoka ja lasillinen viiniä. Sylissä kehräävä kissa, hyvä kirja tai elokuva
ja rauhalliset koti-illat kahden kesken. Kun parisuhteen kumpikin osapuoli
tekee töitä alalla, joka on niin kausiluontoinen, syksyä odotetaan usein kieli
pitkällä; nyt on aikaa olla yhdessä.
Ei kuitenkaan
vielä heitetty pyyhettä kehään railakkaitten illanviettojen suhteen. Maanantai
kun on se perinteinen pubi-ilta, ja nyt kantapubi Paddy Coynes on alkanut
tarjota myös ruokaa, oli mitä mahtavin tekosyy lähteä porukalla syömään
ennen kuin jengi hajaantuu opiskelemaan. Tokihan meistä moni jää töihin, mutta
täytyihän opintojaan jatkaville järjestää läksiäiset. Sen kummempia kutsuja ei
tarvittu, paikalle valui tasaiseen tahtiin kaikenkaikkiaan 11 henkeä pitkän
pöydän ääreen.
Ruuasta oltiin
kuultu pelkkää hyvää jo etukäteen, joten odotukset olivat korkealla eikä
pettymään joutunut kukaan. Pöytään tilattiin koljaa, kanaa ja pihviä ja kaikki
lautaset palautettiin keittiöön tyhjinä. Reilut annokset eikä niitä oltu
hinnalla pilattu; €13,50 iso annos koljaa, saman verran
valkosipuvoitäytteisestä kanan rintaleikkeestä ja €15,00 kokolihapihvistä.
Houkuttelivat vielä tilaamaan jälkiruuan ja taas kerran kokeiltiin kaikkea
tarjolla olevaa. Suklaa-appelsiini mousse, Baileys juustokakku ja marjapaistos
tekivät kauppansa ja lusikat suihkivat pöydän puolelta toiselle, kaikki
halusivat maistaa kaikkea.
Ilta jatkui
aamuyön puolelle hyvässä seurassa olutta nauttien. Olettekos koskaan juoneet
vaaleaa olutta (esim. Miller’s tai Corona, varmaan Coorsilla tai Budillakin
onnistuu, tai Solilla) niin että pulloon sujautetaan viipale sitruunaa tai
limeä niin että se jää siihen pullonkaulaan ja olut juodaan sen viipaleen läpi?
Suosittelen. Sopii grillijuhliin ja meksikolaisruuan kanssa varsin mainiosti,
ja ihan sellaisenaan. Mutta oluen tulee olla todella kylmää.
Viime viikolla
tuurasin työkaverin lomaa, joten vapaapäiviä oli tasan yksi. Tällä viikolla
otetaan vahinko takaisin ja pidän kolme vapaapäivää. Tänään on vuorossa päivä
kolmonen. Ykköspäivänä eli tiistaina nukuin tuon hyvin syödyn ja juodun illan
jälkeen ruhtinaallisesti ja kaikessa rauhassa puoli kahteentoista asti.
Luksusta! Kävin kampaajalla ja ihmettelemässä Marjon kasvavaa vatsaa. Keskiviikkona
Stuart oli vapaalla ja hoideltiin juoksevat asiat ja siivoiltiin. Tänään on minun päivä. Katson ehkä pari DVD:tä tai
luen kirjaa tai surffaan netissä. Ei tarvitse tehdä mitään jos ei halua.
Eilisen aamu-tv:n
kokkiosiossa tehtiin possunpaistia cacciatore.
Nappasin porsaanfilettä kaupasta ja suunnittelin kopioivani. Sipulia, kesäkurpitsaa,
varsiselleriä, porkkanaa ja possua samaan pataan yrttien kera, päälle loraus
punaviiniä, keitetään viinistä alkoholi pois, lisätään purkkitomaatit ja
lyödään koko komeus uuniin puoleksitoista tunniksi ja tarjoillaan parmesanilla
maustetun perunamuusin kanssa.
Kelpaisko?
Kuvat on napattu viime vuonna matkalla työpaikalle
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti