5.10.2011

Pakkauksen Riemut


Kipusin portaat ullakolle ja toin alas paljon reissanneen matkalaukkuni. Kohta alkaa pakkaus. Lily nuuskii laukun joka kerta hyvin tarkkaan, kyllä kissa tietää että nyt on joku ruuanantaja lähdössä reissuun. Stuart jää tällä kertaa kotiin, joten ei tarvitse Tomin ja Lilyn kauhistella vierasta ruokkijaa.

Miten tänne pääsee sisään?

Tähän aikaan ensi viikolla olenkin jo iloisessa Itä-Suomessa! Sain jopa ostettua junalipun VR:n verkkokaupasta, eikä siihen mennyt kuin kaksi yritystä. Ensimmäisellä kerralla maksua hyväksyessäni ruudulle lätkähti ilmoitus ettei verkkokauppaan saadakaan yhteyttä. Luottokortin numeron olin jo antanut, saa nähdä menikö se maksu läpi. Toisella kertaa ei mitään ongelmia ja sain lippunikin sähköpostiin ja puhelimeen. Ongelma ilmeni vasta täällä päässä kun yritin tulostaa lippua. Tulostin kiukutteli, että sininen muste on lopussa eikä suostunut tulostamaan mitään edes mustavalkoisena. Käytän huomenna hyväkseni työpaikan tulostinta ja jätän omani kiukuttelemaan ihan kaikessa rauhassa.

Eilen käytiin pikavisiitti Galwayssa, Stuart hoiteli hotellin asioita ja minä ehdin käymään juoksulenkillä Galwayn keskustan kaupat läpi. Mukaan tarttui pari paitaa ja ihanan Candyland-karkkikaupan yltiömakeita karkkeja. Galwayssa opiskeleva työkaverini ostaa Candylandista Lucky Charms –muroja, joissa on seassa vaahtokarkkeja ja murot itse on tietenkin päällystetty sokerilla. Terveellistä aamiaista? Jali ja Suklaatehdas –elokuvan ystävät tunnistavat varmaan nämä Wonka –merkkiset karkit. Aineslistaa ei kannata lukea, E-numeroiden määrä pistää pään pyörälle. Eipä näitä napostellakaan kun pari karkkia illassa, muuten saattaisi hammaslääkäriltä tulla noottia.Mutta takaisin pakkauksen riemuihin. Suomen syksyyn kun voisi tuoda melkein koko vaatevaraston ja silti huomaisi olevansa sääoloihin varautumaton. Ei sentään toppatakkia kai tarvita, vaikka eihän sitä koskaan tiedä. Onneksi siellä isän ja äidin pohjattomissa vaatekaapeissa taitaa olla joltain Suomen-reissulta sinne jätetty toppatakki, se pelastakoon minut kylmältä. Täytyy muistaa taas jättää laukkuun tilaa tuliaisille; salmiakkia, ruisleipää ja hirvenlihaa. Ja takaisin lennetään kädet kyynärpäitä myöten ristissä ettei laukkuani valita tarkasteltavaksi, voisi käydä niin että tuliaiset menevät tullimiesten parempiin suihin.

Maanantaina on siis viimeinen työpäivä, ja maanantai-iltana matkaan yöbussilla Dubliniin. Sieltä lento Helsinkiin, jatko junalla itään ja sieltä isän ja äidin autokyydilla kotiin. Tiedossa siis laskujeni mukaan noin 21 tuntia reissaamista. Parempi ladata iPodin akku täyteen ja toivoa ettei iPhonen akku lopu kesken. Tietääkö kukaan onko VR:n junissa WiFi? Sudoku-lehti ja pari kirjaa pitävät seuraa elektroniikan ohella, matka ei siis käy pitkäksi.

7 kommenttia:

 1. Voi, tuota pakkamisen riemua. Erittäin nautinnollista, kun yritää tunkea tavaraa Suomessa laukkuun. Aer Lingus taitaa olla armollisempi. Ryan Air ei jousta tippaakaan.
  Nauti lomasta. Luulisi matkaan kuluvan ajan perusteella olisit menossa toiselle puolelle maapalloa!

  VastaaPoista
 2. Vihreatniityt: Lingus antaa onneksi tuoda 20kg ruumassa ja 10kg käsimatkatavarana. SAS:n ruumaan saa laittaa 23kg. Pitkä on matkaa joo kun lähtee täältä länsipuolelta saarta pääkaupunkia kohti ja sitten Helsingistä jatkaa matkaansa niin itään kuin rajat suinkin antaa myoten. Ei se pahalta tunnu kun sen yhteen putkeen heittää, ja kotona odottaa sauna!

  VastaaPoista
 3. Vitsit on siinä pitkä matka. Vie sitten terveisiä Itä-Suomeen! :-D Onko pitkäkin loma?

  VastaaPoista
 4. Hei
  Pendolinoissa on jo ollut langaton verkko koekäytössä ja sitä laajennetaan myös InterCityihin. Ks. lisää: http://www.vr.fi/fi/index/palvelut/palvelut_junissa/vrjunaverkko.html

  Hyvää matkaa ja hyviä yhteyksiä! Se kyllä pätkii välillä...

  VastaaPoista
 5. Riitta: Viedään terveisiä, minne päin iloista Itä-Suomea heitetään terveiset? Kokonaiset ruhtinaalliset kaksi viikkoa, siinä ehtii saunomaan vaikka kuinka paljon :)

  Helena: Kiitos tiedosta! Tuon luinkin että InterCityihin tulee langaton verkko mutta en loytänyt mainintaa Pendolinoista. Twitter viihdyttää junamatkalla! :)

  VastaaPoista
 6. Safe landings! Sauna varmasti maistuu tuon matkustamisen jälkeen. Huomasin muuten, että jos maksaa netissä ylimääräisen laukun etukäteen niin ei tule niin hirmuisen kalliiksi (nimimerkki. tuli-tuotua-extra-laukullinen-ruisleipää- pakkaseen)

  VastaaPoista
 7. Heljä: Tuota mietin varasuunnitelmaksi, mutta jospa olisin ostosteni kanssa maltillinen ja ihan suosiolla survon kaiken yhteen laukkuun :)

  VastaaPoista