7.6.2012

Paluu


Onkohan täällä enää yhtään lukijaa..? Miettii Minna tätä naputellessaan sadepäivän ratoksi. Piti pitää pieni tauko, joka venähtikin sitten reiluksi kolmeksi kuukaudeksi. Pahoittelisin poissaoloani, ellei se olisi tehnyt niin hyvää. Välillä tuli huono omatunto; en ole blogannut mitään aikoihin, enkä edes lukenut muita blogeja. Opettelin itseni siitä tunnetilasta eroon.

Auringonlasku

Läppäri on kerännyt pölyä, Facebook ja Twitter on kurkisteltu keskimäärin kerran päivässä puhelimella. Olen muuten löytänyt Twitteristä uuden irlanninsuomalaisen tuttavuuden, kaimani Minnan Sligosta. Samoin tutustuin Janeen, joka asuu tämän merenlahden toisella laidalla. Poutapäivänä voisin melkein vilkuttaa etukuistilta ja toivoa, että se näkyisin Mayoon saakka.

Hellepäivän päätös

Olen taukoni aikana nauttinut joutenolosta, rentoutumisesta ja kovin kesäiseltä tuntuvasta kelistä. Grillit ovat naapurustossa sauhunneet melkein joka ilta, on taas tuhottu lihaa ja kalaa pienen kylän edestä. Vyötärönympärys alkaa muistuttaa sitä kaljatynnyriä sixpackin sijaan, täytynee taas alkaa polkea tuota kuntopyörää.

Kello 22.30

Olen tuntenut oloni vanhaksi ja nuoreksi yhtä aikaa, ystäväni 21-vuotissyntymäpäivillä. Olen nauranut itseni kipeäksi ja valvonut aamuseitsemään Dublinin yössä. Olen sivistänyt itseäni taidenäyttelyssä, jossa rakastuin erääseen valokuvaan niin, että se roikkuu nyt ruokailuhuoneemme seinällä. Olen antanut mieleni viedä ja viitannut kintaalla ”velvollisuuksille”. Akkuni ovat täysin latautuneet.

Kevyempää kesäruokaa - vadelmarahka

Sitten ne isot uutiset. Paras (ja ainoa) veljeni menee naimisiin syyskuussa! Nyt on siis luvassa paljon hääaiheista jännitystä ja pikkusipistelyä. Varasin tänään lennotkin, nyt ei puutu kuin se mekko ja häälahja. Onneksi on vielä aikaa, ja ystäväni Teresa on metsästänyt menestyksekkäästi oikean väristä ja mallista mekkoa netistä. Kengät kun jo on, niin Minna päätti heti millaisen mekon haluaa. Ongelmana on vain se, että mekko kaikessa täydellisyydessään on tällä hetkellä olemassa vain pääni sisällä, mutta läheltä liippaavia live-versioita on löytynyt sen verran, etten vielä heitä pyyhettä kehään.

Tom  paistattelee

Tänään on sadepäivä. Imuroin, kävin lenkillä ja nyt ollaan vaan. Iltaruuaksi meriahventa kapriskastikkeessa.
Olen palannut.

Rentoutus

6 kommenttia:

 1. Kiva, että olet palannut. Välillä tauko tekee hyvää. On aikaa miettiä, että mitä, missä ja milloin... Meillä tuli yöllä taas vettä kuin aisaa. Nyt odottelen, että saisimme kesän taas takaisin. Ai, että se lämpö tuntui mukavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen täällä satoi aamulla, illalla paistoi aurinko ja oli lämmin. Tänään oli aamulla aurinkoista, nyt tulee taas vettä. Kyllä se lämpö oli niin tervetullutta, ihanaa kun ei tarvitse laittaa keskuslämmitystä päälle :)

   Poista
 2. Tervetuloa takaisin tauolta.
  Kaunis, tunnelmallinen auringonlasku kuvassasi.
  Luen parhaillaan Hanna Tuurin mukavaa kirjaa Tuulen maa. Kirjan tapahtumat sijoittuvat Mayoon.

  VastaaPoista
 3. Tuulen Maata on minulle suositeltukin. Ostoslistalle saman tien :)

  VastaaPoista
 4. Jee Minna is back! Tervetuloa takaisin!

  VastaaPoista