6.5.2011

Kirjallista


Jokunen postaus sitten kerroin lukevani Katherine Webbin kirjaa The Legacy (suomalaisen kirjakaupan haku näyttäisi ettei kirjaa ole ainakaan vielä suomennettu). Pari iltaa keinutuolissa takan ääressä ja koko kirja oli ahmittu kansineen kaikkineen. Kirjat kuljeksivat kotiimme kavereiden kautta. Tai internetistä. Tai kirjakaupasta. The Legacy oli työkaverini minulle ojentama; oletko lukenut tämän, jos et niin lue ihmeessä. Kaikki tietävät jo että Minna lukee vaikka muropaketin takakantta jos ei muuta painettua sanaa ei ole tarjolla. Luen siis melkein mitä vain, milloin vain.

Legacy sijoittuu englantilaiselle maaseudulle ja kertoo kahden sisaruksen, Erica ja Beth Calcottin tarinan. Naisten isoäiti on kuollut ja he löytävät itsensä Meredith-isoäidin vanhasta kartanosta menneisyyden kanssa naamakkain. Lapsina tytöt viettivät kesälomat Meredithin luona. Eräänä kesänä tapahtui jotain, joka muutti kaiken; tyttöjen Henry-serkku katosi jäljettömiin. Mitä Henrylle tapahtui? Erica päättää selvittää Henryn katoamisen salaisuuden, mielensä perukoilla hän tietää tietävänsä mitä tapahtui. Henryn katoaminen katkaisi lapsuuden ja loi pohjan Bethin masennukselle, he menettivät parhaan ystävänsä Dinnyn, jonka mustalaisperhe leiriintyi kartanon maiden rajoilla joka kesä Meredithin suureksi harmiksi.

Kylmän talven ympäröimässä kartanossa Erica alkaa kaivaa esille haamuja menneisyydestä. Meredithin äiti Caroline, katkera ja etäinen nainen joka muutti Amerikasta Englantiin aatelismiehen vaimoksi ja kasvatti Meredithin. Erica löytää valokuvan Carolinesta pieni poikavauva sylissään. Kuka poika on? Meredith oli ainoa lapsi. Mikä teki Meredithistä niin katkeran, ja miksi sekä Meredith että Caroline vihasivat maillaan leiriytyvää mustalaisperhettä niin kovin?

Kirjan teemoina äitiys, ja perintö (legacy), jonka lapsillemme annamme. Voiko vihan ja katkeruuden periä geeneissään? Maksavatko lapset isiensä synneistä? The Legacy on sopiva sekoitus mysteeriä ja romassia, kevyttä ja painavaa. Juonipaljastuksia en tee, kurkistakoon itse kukin kirjan kansien väliin.

Lukuiloa!

1 kommentti:

  1. Vaikuttaa mielenkiintoiselta. Geeneissä tuskin katkeruus ja viha siirtyy, mutta opettamalla : )

    VastaaPoista