5.5.2011

Vapaapäivä

Meillä oli eilen kummallakin vapaata. Koko päivän. Eikä ehdottomasti tarvinnut lähteä minnekään. Voi mitä luksusta! Minä heräilin jo yhdeksän jälkeen Lilyn sillinhajuiseen kehräykseen ja omaa naamaani alati lähestyvään kissan nenään. Kun Lily päättää että herätään, niin silloin herätään. Stuart jäi vielä loikoilemaan, Tom myös. Pojat reporankana.

Muumin pylly
Turautin Jurasta kupillisen kahvia ja kuuntelin sadetta. Ihana sade, kesäinen sade. Ja samalla tekosyy olla lähtemättä ulkotöihin. Vuokraisäntä oli pistänyt etupihan nurmet sileäksi viime viikolla töissä ollessani, mutta haravointi on jäänyt hieman kesken. Ja saa jäädä vielä toistaiseksi. Odotan aurinkoista iltaa, jolloin lähden mieluusti pihalle työpäivän jälkeen harrastamaan hyötyliikuntaa. Hiiviskelin hiljaisessa talossa nautiskellen aamusta kunnes kuulin miehen heräilevän. Jura turautti vahvemman kahvin miehen lempikuppiin. Siihen, jossa on muumin pylly. Sitten kuunneltiin yhdessä sadetta ja tultiin siihen tulokseen ettei ulkotöihin todellakaan kannata lähteä.

Oikeaa leipää
Kiireettömään vapaa-aamuun kuuluu ehdottomasti aamiainen. Miehelle pekonia ja munia, minulle ihanaa tuoretta leipää ja juustoa. Irlanninsuomalaisille vinkiksi: Lidlistä saa ihanaa, uunituoretta leipää (artisan rye loaf) joka on ihan oikeaa suomalaista ruissihtileipää! Aamupalapöytään alkoi kuin alkoikin paistaa aurinko. Kissa vilahti pihalle, toinen käpertyi sohvan nurkkaan nukkumaan.

Käydäänkö kaupassa? Käydään vaan, ja samalla pankissa. Pankki oli kiinni, turvafirman mies kantoi rahapaketteja tien yli pankista panssariautoon. Paikallisen pubin pitäjä Gerry tuli auton ikkunaan juttusille. Kysyi mitä mieltä oltiin Mussel Festivalista. Kehuttiin kovin, Gerryllä oli tapansa mukaan viikonlopun kassatulot paperpussissa kainalossa. Ei täällä taskuvarkaita ole, nauroi ja harppoi pankkiin.

Lähirautakauppaan vietiin anopin shekki, tahtoi maksaa tilin tyhjäksi. Pihalla autossa odotellessa katsoin kun pihaan kurvasi kovaa kyytiä nuori nainen pakettiautolla. Pakettiauton matkustajan penkillä istui iloisen näköinen pystykorva pää ikkunasta ulkona kieli sivupeiliä hipoen. Nainen juoksi kovaa kyytiä rautakaupan vieressä olevaan lihakauppaan. Hän palasi sieltä juosten autolle käsissään neljä pussillista lihaa. Koira tervehti häntä heiluen. Liekö ollut lounasta koiralle vai emännälle vai molemmille.

Takaisin kotiin, lounaaksi pastaa. Stuart vaipui sohvalle hiilarikoomaan Tom kainalossaan. Minä otin esiin imurin, imuroin kissankarvat pois. Lily ilmestyi matolle heti imurin kadottua ja piti huolen siitä, ettei nokosiltaan herännyt Stuart huomaisi mitään eroa ”ennen” ja ”jälkeen” imuroinnin. Stuart sytytti takkaan tulen, minä istuin keinutuoliin lukemaan. Katherine Webbin ”The Legacy”. Pitää lukijan koukussa vaikka onkin kevyehköksi luokiteltava kesälukeminen. Yritän muistaa kertoa kirjasta tarkemmin kunhan saan luettua.


Sänkyyn puhtaat lakanat, Stuart kävi pikavisiitillä naapurissa. Illaksi takkatulen ääreen viinilasi kädessä. Focaccia-leipää, pestoa ja mozzarellaa. Näistä on vapaapäivä tehty.

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihanalta päivältä!

  VastaaPoista
 2. Voi vitsi, ihana tuo leipä, löytyisipä täältäkin!!
  Saako toivoa kuvia teidän kissoista? :-)

  VastaaPoista
 3. Champagne: Kiitos kommentista! Ihana viettää joskus laiskaa päivää :)

  Riitta: Eikö hollannissa ole Lidlejä? Saksalainen ketjuhan se on, olisin luullut heidän teidänkin nurkille levinneen :) Kisuista tulee kuvia heti kun karvanaamat ovat kuvauksellisella tuulella, pian pian, lupaan kyllä :)

  VastaaPoista
 4. Juu on täällä Lidlejä, tulee käytyä silloin tällöin muttei ole tuollaista leipää sattunut näkymään. Katsonpa tarkemmin ensi kerralla! :-)

  VastaaPoista