29.11.2011

Villasukkahiihtäjä


Eräässä haastepostauksessani tunnustin kuuluvani villasukkahiihtäjien klaaniin. Käpäliäni lämmittää villasukat vuodenaikaan katsomatta, varsinkin täällä Irlandiassa lattiat tuntuvat usein viileiltä kesäisinkin ja aamusuihkusta kylmälle laattalattialle hyppääminen on inhottavaa. Siksipä ne villasukat ovat aina käden (ja jalan) ulottuvilla. Ilmeisesti tämä villainen tapani on paljastunut muillekin, sillä Suomen-loman tuliaisina laukkuuni sujahti kokonaiset neljä paria villasukkia ja ne iki-ihanat pinkit Reino-tossut.Reino-tossut jalassa hiippaillaan sisällä ja välillä pihankin puolella. Viime viikolla kipaisin lähikaupasta maitoa ja kuivahiivaa, kun tuttu tyttö pysäytti minut matkalla kassalle ja kysyi mistä olin ostanut kivat kenkäni. Reinoilla olisi siis markkinarakoa täälläkin päin. En tosin sanonut tytölle, että ne on oikeastaan aamutossut.Villasukat jalassa olen hiihdellyt illat töiden jälkeen ja vapaapäivät. Tänään vietän rauhallista aamua blogeja lukien ja päivittäen ja kuuntelen samalla suomalaista radiota netissä. En vielä Rouva Hoon vinkkaaman jouluradion säveliä kuuntele kuitenkaan, töissä jo raikaa joululaulut, ajattelin että pidän kodin vielä joululauluttomana sektorina muutaman päivän ajan. Kun on virallisesti joulukuu, niin sitten soitetaan kyllä niin että kuuluu!

Sain jo ensimmäiset joululahjatkin ostettua, ja tänään kävin ullakolta joulukoristeita alakertaan odottamaan paikoilleensijoittelua. Lily kävi jo nuuskimassa pukin reen ja lumiukon hatun, ja sitten istahti omistajan elkein valokuitukylän laatikon päälle ja tarkkaili tilanteen etenemistä. Tom –herra vilkuili sivusilmällä keittiön ovelta ja ihmetteli että mikä on kun ei ruokakuppiin ilmesty täytettä.Tämän päivän suunnitelmissa olisi hieman kauppailua (jännittävää!) ja vähän siivoilua (vielä jännittävämpää!!), ehkä leivontaa ja illaksi on sovittu tiukka aikataulu DVD:n ja nachojen merkeissä Teresan kanssa. Nachoista tulee sikahyviä ja niitä täytyy tehdä paljon. Siksipä meinasinkin paastota hiukan ja syödä vain jugurttia, nachoista tulee niin helposti nachoähky. Asiaan ei tietenkään vaikuta syötyjen nachojen määrä, ei.Nam nam ja tirtsakkaa tiistaita!


4 kommenttia:

 1. Mulla on ne perinteiset ruskea Reinot ja kaytan niita ihan estotta ulkona. Ja aina saan kehuja!

  VastaaPoista
 2. Marianne: Täytyy munkin vain rohkaistua ja alkaa käyttää näitä enemmänkin julkisilla paikoilla, saavat hyvää palautetta ilmeisesti siis muuallakin. Reinot kunniaan!

  VastaaPoista
 3. Toinen ympärivuotinen sukkahiihtäjä ilmottautuu täältä etelästä. Ilman äidin neulomia villasukkia olisivat varpaani täysin käyttökelvottomia.

  Joulukoristeet täällä vielä ullakolla.Jospas vaikka huomenna saisin raahattua ne alakertaan.

  VastaaPoista
 4. Vihreatniityt: Ihana kun muut muistavat kylmät käpälät! Toisen neulomat sukat lämmittävät sekä varpaita että sydäntä :)

  Mun joulukoristeet on edelleen tuossa portaiden alapäässä. Jospa ensi viikolla sitten...

  VastaaPoista