9.2.2012

Kissan Kylvetystä ja Muuta Kivaa


Tällä viikolla sain taas kolme vapaapäivää, kun niitä viime vuoden lomapäiviä pitää vain yhden viikossa, niitä riittää kiitettävän kauas. Ne neljä päivää, jotka tehdään töitä, tehdäänkin sitten urakalla. Vastikään päiviteltiin, että ei kai se kausi jo nyt ala. Mutta kyllä se vain sieltä päälle puskee, melkein huomaamatta. Ensi viikolla on koulujen talviloma, silloin riittää huisketta taas.

Lauantai-iltana tuli töistä kotiin kamalan viluisena. Kaksi kuppia teetä ei auttanut vilutukseen lainkaan, eikä edes takassa loimottava tuli, saati täysillä hehkuva keskuslämmitys. Voi, kuinka olisinkaan tahtonut saunaan! Saunan korvikkeeksi laskin itselleni oikein kuuman kylvyn. Sellaisen, josta noustaan hummerinpunaisena posket hehkuen pois. Ja lihaksia rentouttavaa kylpyvaahtoa sekaan ja paljon. Ja vielä joku juorulehti seuraksi. Ei löytynyt lukematonta lehteä, mutta Aku Ankan Taskukirja ajoi saman asian. Pulahdin ammeeseen ja pikku hiljaa alkoi vilu väistyä jäsenistä.

Kylpyhuoneen ovi oli raollaan, ja pian oven rakoon ilmestyi pieni karvainen naama. Lily oli utelias, tahtoi tietää miksi emäntä viihtyy isossa ammeessa, jossa Lily yleensä istuu ja tahtoo juoda vettä suoraan hanasta, sillä välin kun isäntä ja emäntä harjaavat hampaitaan. Etukäpälät varovasti ammeen reunalle, ja kissa kurkotti ammeen reunan yli ja maukaisi ihmeissään. Mitä tämä valkoinen höttö oikein on? Lily tepsutteli takaisin käytävän puolelle, muttei pitkäksi aikaa. Pian karvanaama istui taas ammeen vieressä ja maukaisi ihmetellen, eikö emäntä jo joutaisi rapsuttamaan korvan takaa? Kovasti kylpyvaahtoa nuuhkittuaan, Lily tuli ilmeisesti siihen tulokseen, että kyseessä ei olekaan kylpyamme, vaan sänky, ja tuo valkoinen vaahto onkin emännän uusi peitto. Tämän johtopäätöksen innostamana Lily päätti hypätä mukaan!

Voi apua sitä räpistelyä ja kauhua, kun kissa tajusikin hypänneensä veteen! Surkea rääkäisy, ja kissa oli ammeesta pihalla alle sekunnin sadasosan. Sitten tule emännällekin kiire, likomärkä kissa valloillaan ympäri taloa, jonka pöydillä majailee kännyköitä, läppäreitä ja muuta vettä sietämätöntä tavaraa, ei ollut mielekäs ajatus. Märkiä tassunjälkiä kylpyhuoneesta keittöön; keittiöstä olohuoneeseen, jonka matolla oli kissankokoinen lammikko, siinä oli ilmeisesti ravisteltu enimmät vedet pois turkista. Tassunjäljet johtivat makuuhuoneeseen ja sängyn alle. Sitä ennen oli käyty pyörähtämässä sängyn päällinen märäksi. Päästin muutaman ärräpään ja konttasin sängyn alle.

Sitten jo naurattikin. Sängyn alla murjottamassa oli varsin surkean näköinen, litimärkä ja itsetunnolleen kolhun saanut kissa. Kääräisin kissan kuivaan pyyhkeeseen hieman vastoin sen tahtoa, ja kiskoin ihmisten ilmoille. Uskomatonta, kuinka paljon vettä mahtuu kissan turkkiin! Kissa lempeän tiukkaan otteeseen polvieni väliin ja hiustenkuivain surisemaan. Alkushokin jälkeen Lily vaikutti melkein nauttivan lämpimästä ilmasta ja huomiosta. Räjähdin itsekseni nauruun; tässä sitä istutaan makuuhuoneen lattialla, kissa polvien välissä, kuivaamassa sitä föönillä. Arjen komiikkaa.

Lily murjottaa

Stuart oli sitä mieltä, että Lilyn turkista tuli pesun ja kuivauksen jälkeen tavallista pehmeämpi. Lily on sittemmin vältellyt kylpyhuonetta, joten voisin kuvitella ettei tätä tapahtumaa uusita ainakaan lähitulevaisuudessa. Lisäharmia kissan elämään toi matokuuri, jonka tällä kertaa hoidin niskaan laitettavalla nesteellä normaalien tablettien sijaan. Tablettien syöttäminen Lilylle ja Tomille on parhaimmillaan haasteellista ja pahimmillaan täysin mahdotonta. Niskaan laitettava neste on kohtuullisen nopea ja helppo tapahtuma, sillä hoidetaan myös punkki- ja kirppusuoja, ja olin iloisesti yllättynyt että madotus onnistuu samalla tavalla.

Tom istuu tyytyväisenä polvilukossani ja kehrää kun niskaan hierotaan tököttiä (haisee muuten kamalan pahalle), herra ei turhista säiky ja tietää että tällaisen käsittelyn jälkeen yleensä saa pari herkkupalaa. Lily onkin sisukkaampi, ja neiti kääritään pyyhkeeseen ennen polvilukkoon asettamista. Emännänkin refleksit ovat vuosien varrella kehittyneet salamannopeiksi, neste on Lilyn niskassa sekunnissa, ja kissa hyökännyt sohvan alle piiloon kuin ohjus. Tehtävä suoritettu ja sitten jaetaan herkkuja. Lily murjottaa puolisen tuntia ja tulee sitten syliin. Tom kiehnää jaloissa. Kissan maailmassa taas kaikki hyvin.

4 kommenttia:

 1. Oijoijoijoi tuon kissakylvyn kun olisit saanut videolle ;-D Lily parka! Otti varmaan opikseen tuosta yhdestä kerrasta ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lily on jostain syystä väitellyt kylppäriä tuon pikapulahduksensa jälkeen :D tuoksuu muuten vieläkin Radoxin kylpyvaahdolle

   Poista
 2. Hauskasti kerroit kisssaparan kylvystä.
  Saunaa kaipaan minäkin ihan valtavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lily on tainnut toipua kylpyretkestään, eilen jo hiiviskeli kylppärin tuntumassa :)

   Poista