18.2.2011

Unisuutta

En tiedä johtuuko viime päivien unisuus Margaretin ihmesuihkeesta, kamalasta perke-lenssusta vai siitä että tässä alan viimeinkin olla kunnolla kotiutunut uuteen talon, mutta voin sanoa että kylläpä nukuttaa hyvin! Osasyyllisenä voi olla myös takkatuli, jolla on minuun ollu aina unettava vaikutus. Ja takkatulen loimussa nautitulla viinilasilla tai kahdella ei tietenkään ole mitään osuutta asiaan, hihii.

Perke-lenssu iski kunnolla päälle alkuviikosta vaikka se tuloansa taisi tehdä jo sitä ennen ainakin viikon päivät. Kurkku on käsitelty karkealla hiekkapaperilla, niskassa painaa ainakin kahdet länget, pää on noin 3kg normaalia painavampi ja jokainen vartalon liikkuva osa liikkuu kuin tervassa. Lyhyesti sanottuna olo on ollut parempikin. Flunssalääkkeiden valmistajilla on ollut hyvä viikko, olen kokeillut Lemsip-juoman ja Merocaine-kurkkutabletit. Ensimmäinen ennen nukkumaan menoa auttaa särkyihin (vaikuttava aine parasetamoli) ja jälkimmäinen turruttaa kurkun ja suun eli olo on kuin hammaslääkäristä tullut. Turtana ja tokkurassa elämää eteenpäin siihen asti kunnes olo paranee.

Sama tauti tekee tuloaan myös Stuartille, lääkekaappiin on kasattu tarpeeksi Lemsipiä ja Panadolia ettei lopu kesken jos vaikka sattuisikin olemaan pitkän kaavan mukainen toimitus. Stuart tosin uskoo tyypilliseen irkkutyyliin hot whiskeyn parantavaan voimaan. Joululahjaksi tavarantoimittajalta saamani Jamesonin korkki onkin narahdellut parina iltana, ihan lääkkeeksi vaan. Kyllähän se viskinaukku lyö tajun kankaalle puolikuntoiselta, parantavasta vaikutuksesta en tiedä mutta nukkuu ainakin yönsä läpi. Hot whiskey tehdään niin että lasin pohjalle heitetään teelusikallinen tummaa sokeria ja sen päälle mitallinen viskiä. Niiden päälle kaadetaan kiehuvaa vettä ja sekoitellaan kunnes sokeri liukenee. Lasiin vielä kellumaan viipale sitruunaa, johon on paineltu muutama kokonainen neilikka. Koko komeus hissukseen hörppien ääntä kohti ja sillä sitten paranee kaikki maailman taudit. Vatsatautiin tosin suositellaan mitallinen konjakkia ja mitallinen port-viiniä keskenään sekoitettuna. Että sellaiset lääkkeet Irlannissa. Juodaan itsemme terveiksi. 
Sláinte! 

1 kommentti:

  1. Toivottavasti elämä voittaa. Minä olen vielä välttynyt kunnon räkätaudilta, vaikka poika onkin niiskuttanut koko viikon.

    VastaaPoista