26.2.2011

Vaalit valvottaa

Täällä odotellaan vaalituloksia. Eilen oli äänestyspäivä niille joiden äänet huolitaan, minun pitäisi olla kuulemma kansalainen ennen kuin antavat äänestää. Kovin monimutkaiselta tuntuu äänestystapa täällä muutenkin, äänestyslipussa on jokaisen ehdokkaan nimi ja kuva ja siihen sitten ruksitaan ykköseksi se suurin suosikki, kakkoseksi se toinen ja niin eteenpäin vaikka jokainen omassa vaalipiirissä oleva ehdokas.

Ryan Tubridyn radio-ohjelmassa haastateltiin asiantuntijaa, joka yritti selittää järjestelmää mutta se meni melko pitkälti yli minun hilseen ainakin, kovasti puhuivat siitä kuinka annettu ääni voi siirtyä jollekin toiselle ehdokkaalle jos ykköseksi äänestetty pääsee muiden äänillä eduskuntaan. En ymmärrä mutta silti ärsyttää kun en saanut äänestää.

Yön yli kestävistä vaalivalvojaisista ei täällä ole kuultu mitään, ääniä aletaan laskea vasta tänään aamulla, äänestyspaikat sulkeutuivat eilen illalla kymmeneltä. Eli loppupäivä kuunnellaan radiosta tuloksia; alustavasti ennustavat nykyiselle enemmistöpuolue Fianna Fail:lle suurinta tappiota vuosikymmeniin, suurin oppositiopuolue Fine Gael ilmeisesti voittaa muttei saa enemmistöä hallitukseen, demarit ja Sinn Fein rikkovat ennätyksiään parhaalla tuloksella moneen vuoteen. Muutoksen puolesta on äänestetty siis.

Ystäväni Kenneth on Sinn Feinin kannattaja, ja hänen kanssaan onkin käyty monet poliittiset keskustelut tässä vaalien alla. Ja muutenkin. Itse ennustan Kennethistä kansanedustajaa parin eduskunnan tultua ja mentyä, on asialleen sen verran omistautunut.

(c) Jim Davis
Viime yö meni melko myöhäksi, työjuttuja kun pitää välillä hoitaa kotonaankin. Arkkitehti on tulossa tänä aamuna vierailulle, laitetaan taas ravintolaa uuteen uskoon ja niitä piirrustuksia kävin läpi ja samalla värkkäilin budjettia ja kurkistelin kristallipalloon kun Iso Pomo tahtoo tietää millaiset on tulevat kaksi kuukautta, montaako turistia odotetaan saapuvaksi, kuinka paljon tarvitaan henkilökuntaa ja miksi miksi ja miksi. Perustelut pitää olla kunnossa, ja nyt onkin läppärillä ylikuumentumisen vaara. Sain sitten viestin tänä aamuna että sorvataan budjetti kuntoon vasta maanantaina. Yöunet jäi siis välistä ihan turhaan. No, tulipahan tehtyä, ei tarvi tehdä uudestaan.

Ja tänä iltana aikaisin nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti