14.3.2011

Tilapäivitys

Noniin, nyt kun on saatu Riitan haasteeseen vastattua, on aika selitellä pientä poissaoloani. Bloggaustyyliini kuuluu kirjoitella juttuja varastoon vapaapäivinäni, silloin on helpompaa julkaista enemmän ja säännöllisemmin kun jutut saa omista arkistoista nopeasti ruudulle ja sieltä verkkoon. Viime viikon vapaapäivät menikin muissa maailmoissa.

Stuart päätti että nyt viedään Minna IKEAan ostoksille. Oli ilmeisesti kyllästynyt katselemaan kun emäntä tassuttelee ympäri uutta kotia mittanauha kädessä ja huokailee että tuohon sopisi joku lipasto ja televisiolle tarvittais joku taso ja hyllyjä olis kiva saada lisää ja tuohon pienimpään huoneeseen pitää ehdottomasti saada tietokonepöytä ettei tarvitse ruokapöydällä näpytellä.

Maanantaiaamuna startattiin vähän kahdeksan jälkeen, fiksuina lähdettiin liikenteeseen isommalla autolla (minibussilla) jonka takaistuimet käännettiin littanaksi. Eihän sitä koskaan tiedä mitä sieltä tarttuu matkaan. Matkan pisin osuus tuntui olevan kotiovelta Galwayhin, Galwaysta kun pääsee moottoritietä pitkin melkein IKEAn etuovelle saakka. Matkaan kului vaivaiset kolme ja puoli tuntia, välillä piti tietysti pysähtyä vessassa ja kahvilla.

Voi sitä IKEAn huumaa, matkaan tarttui kaikki mitä lähdettiin hakemaan ja pari ylimääräistä kapinetta myös. Kahvilan puolella tankattiin ihmiset ja huoltoasemalla auto. IKEAn ruokapuolelta ostin rieskaa, salmiakkia ja sinappia, salmiakkia natusteltiinkin kotimatkalla melkein pussillinen. Tiistai meni mukavasti kaappeja kasatessa, ja akkuporakoneen hurinaa kuunnellessa. Nyt on säilytystilaa vaikka muille jakais. Tietokonepöytä odottaa kasaamistaan, täytyy ottaa asiaksi vaikka huomenna.

Saatiin uusi eduskunta ja hallitus; Fine Gael ja Labour muodostivat koalition, Fine Gael on keskusta-oikeistolainen, Labour demaripuolue. Pääministeriksi nousi Fine Gael –puolueen Enda Kenny, jonka kampaus mielestäni muistuttaa Mauri Pekkarisen Lego-tukkaa. Ja siitähän iltapäivälehdille syntyi suurtakin huvia kun huomasivat erään amerikkalaislehden uutisoineen pääministerin nimeksi Edna Kenny, Ednan iirinkielinen vastine Eithna kun on iirinkielinen naisen nimi. Lehtien otsikoista luovin taisi olla se, jossa lööppi huusi ”Dame Edna” ja Endalle oli Photoshopattu Dame Ednan silmälasit naamalle.

Enda Kenny
Nyt sitten odotellaan millaisia muutoksia uusi hallitus saa aikaan. Bensan hintaa voisivat hiukan laskea, Libya levottomuuksiin ja raakaöljyn nousseeseen hintaa vedoten bensapumpulla viimeksi jouduin maksamaan 1.50 euroa litralta. (Mutta eipä ollut sitä kohuttua E10:ä). Kohta lienee syytä alkaa pyöräilemään töihin tai alkaa harrastaa kimppakyyteilyä.

Leprechaun
Patrickin päivä olisi ensi torstaina, ja tuttuun tapaan se meneekin töissä. Clifdenin paraatissa on työkaverini Marguerite jonka olivat jollain keinolla saaneet suostuteltua leprechaun-asuun (se irlantilainen haltija/menninkäinen – mikä sen suomenkielinen nimi nyt onkaan). Itse olen tasan kerran ollut vapaalla Patrickin päivänä ja silloinkin päätin että jäätävään tihkusateeseen ei kannattanut lähteä paraatia katsomaan. Oltiin pubissa ja maisteltiin oluita, paljon irlantilaisempi meno taisi olla meillä, eikös nuo paraatit usein ole jenkkien iloksi tai ainakin heidän aloitteestaan tännekin järjestetty.

Siinäpä ne tärkeimmät tällä kertaa. 

3 kommenttia:

 1. En ole päässyt Ikeaan. Ehkä parempi niin, sillä ostokset saisi varmasti tuoda rekalla meille. En kyllä edes tarvitse mitään huonekauluja, joten parempi pitää Eurot kukkarossa ja pysyä pois Ikeasta.

  Vaikka Endan kampaus onkin vähän "tyylitön", niin kyllä minä sittekin häntä mielummin katson kuin Briania. Vai mitä?

  Bensa on kyllä tosi kallista. Vielä vuosi pari sitten ajelin 20.00 Eurolla viikon. Nyt taitaa mennä lähes tuplasti rahaa. Pyöräily ei taida meillä onnistua, kun pitää raahta koululaukkuja yms rekvisiittaa mukana.

  VastaaPoista
 2. Kiva että vastatit haasteeseen!

  Täällä odotellaan jo innolla Patrickin päivää. Päiväsaikaan ollaan tosin töissä, mutta illalla mennään sitten irkkupubista irkkupubiin. Pitäisi vielä kaivella vaatekaappia ja etsiä jotain vihreää päällepantavaa. Viime vuonna Tonylla oli päällä musta t-paita missä oli apiloita ja teksti "rub me for luck". Öh, jotkut ottivat kehotuksen vähän liiankin kirjaimellisesti (minun mielestä)..

  VastaaPoista
 3. Vihreätniityt: IKEA on vaarallinen paikka, liian helppo innostua. Onneksi oli mies mukana jarruttelemassa :) Ruoka oli todella hyvää ja melkein liian halpaa, ihanat lihapullat ja ruskea kastike maksoivat 4.95.
  Endan Lego-pää on huomattava parannus Brianin kuminaamasta, toivottavasti päätoksentekokin parantuu entisestä.
  Pyoräily täällä on hengenvaarallista hommaa; kapeat tiet, ei jalkakäytävää ja ihmiset jotka kaahaa 100km/h pienellä tiellä. Ei kai auta kuin maksaa...

  Riitta: Vihreää täytyy itsellekin kaivaa päälle, jos ei muuta niin se apila sitten. Kaksi elämästä pysyvästi juovuksissa olevaa ystävääni seikkalivat New Yorkissa kaksi vuotta sitten Patrickin päivänä "Kiss Me, I'm Irish" -paidat päällä kuulemma erinomaisin tuloksin ;)

  VastaaPoista