10.7.2011

Kuumuutta

Pikapostaus tähän väliin, ja samalla ennenkuulumattomia uutisia; Irlannissa on kuuma! Ihan oikeasti, en huijaa ollenkaan. Kuuma, kostea, hautova lämpö. Ja sitä kuulemma jatkuu vielä ensi viikon lopulle saakka, mikä tarkoittaa sitä, että saan tiistaina rantapäivän!


Töissä paistutaankin koko porukka, en ymmärrä miten meidän kokit jaksaa puurtaa siinä helteessä. Meidän toimistomme on siellä keittiön perukoilla eikä sitä todellakaan ole koolla pilattu, joten aikaa paperi/tietokonehommiin kulutetaan mahdollisimman vähän. Hiki virtaa jo pelkästään hiirtä liikutellessa. Naureskeltiinkin eilen että kuka tässä etelänlomia kaipaa, trooppinen on tunnelma kotonakin ja siitä vielä maksetaan palkkaa!

Kuumuus harmi kyllä jatkuu illallakin, ja se taas tekee nukkumisesta vaikeaa. Toissailtana avasin ikkunat, tuuletin, otin peiton pois ja nukuin pelkän lakanan alla. Muuten hyvä mutta ulkoa sisälle leijaileva siitepöly sai aikaan mielenkiintoisen reaktion, ja heräsinkin aamulla silmät melkein ummessa. Viime yönä siirryin suosiolla toiseen makuuhuoneeseen joka saa vähemmän ilta-aurinkoa, ja joka ei meillä ole juurikaan käytössä, joten sitä ei ole lämmitetty pariin kuukauteen. Liian lämmin se silti oli, mutta sain sentään sen verran unen päästä kiinni että olo tuntuu edes jokseenkin levänneeltä.

Stuart on hotellilla kiireinen, kerron myöhemmin lisää miksi, eikä tullut kotiin toissayönä. Viime yön nukkui yksikseen meidän makuuhuoneessa, sanoinkin että pysy sinä siellä vaan, mies on kuin lämpöpatteri vieressä. Läheisriippuvaisista kissoista olikin hankalampi päästä eroon. Ovat karvanaamat tottuneet nukkumaan samassa sängyssä emännän kanssa. Luulen että jossain vaiheessa yötä karvapalloja joutui potkimaan sivummalle, miten niistä irtoaakin niin paljon lämpöä. Talven kylminä iltoina on ihana kun on luonnon oma kuumavesipullo jalkopäässä lämmittämässä. Kesällä ei niinkään ihana.

Mutta ei valiteta kun tätä herkkua kerran tarjolla on. Kun aamuaurinko paistaa ikkunasta sisään oikein kauniisti ja kahvinkin saa juoda ulkona, siinä unohtuu se huonosti nukuttu yö ihan silmänräpäyksessä.

2 kommenttia:

  1. Hyvä pointti tuo, että on lämmintä ja saa palkkaa. Ei se tosin oikeasti ole mukavaa, jos töissä on kuuma. Tehokin laskee ihan varmasti.

    Minä en voi päästää kissoja sänkyyn, kun toinen haluaa vain leikkiä ja toinen kehrää tuntikaupalla, kun kerran aloittaa : )

    VastaaPoista
  2. Kyllä me jaksettiin ja nyt ne helteet onkin ohi tällä erää.
    Alkuu yritin pitää kissat sängyltä poissa mutta sinne ne hiipii kuitenkin. Lily nukkuu minun tyynyllä ja henkii sillinhajua naamalla aamuisin jos emäntään ei meinaa muuten saada eloa ;)

    VastaaPoista