31.7.2011

Muffinseja ja Musiikkia

Sunnuntai. Ja ensimmäinen vapaapäivä kokonaisesta neljästä. Olen oikeastaan laiskotellut koko päivän ja ihan hyvällä omalla tunnolla; keli on niin perusirlantilainen ettei tuonne ulkoilmaan oikein viitsi nenäänsä työntää. Tom sentään piipahti pihalla sen verran että sai turkkinsa märäksi ja emännältä säälipaijauksen ja pari herkkupalaa.

Riitta Amsterdamista bloggasi paistaneensa pullaa ja samantien iski minuun kamala leivonnaisen puutostila. Ravitsemustieteilijöiltä jotenkin tuntuu menneen ohi tämä vakava puutostila nimeltä pullavaje ja siitä kärsivät ihmiset, ei auta kuin suorittaa itselääkintää, eikös vaan? Vanha tuttu ”Muffin Magic” –kirja esille ja sieltä sitten kaivetaan resepti, johon tarvittavat ainesosat löytyvät kaapista valmiiksi. Uunia esilämmitellessä sain kuin sainkin kaikki ainekset kasaan eikä naapurillekaan tarvinnut soittaa kuin kerran että löytyisikö fariinisokeria lainaksi.

Ruuanlaittokumppanina minulla on aina musiikkia. Onneksi iPhonen 32 gigaa riittävät mainiosti säilömään musiikkia jokaiseen mielentilaan. Lempitila on kuitenkin se, kun laitetaan koko musiikkikirjasto peliin ja musikaalinen bingoarvonta käyntiin. Sieltä tupsahteli sellaisia artisteja jotka olivat päässeet tyystin unohtumaan. Musiikkimaultaan ystäväpiirini on kiitollisen laaja, ja vaihdamme mielipiteitä, arvosteluja ja suosituksia lähes päivittäin. Sillä tavoin onkin digitaaliseen levyhyllyyni kasaantunut musiikkia laidasta laitaan. Ja sekös jos mikä laittaa hymyn huulille.

Louis Armstrong – Ain’t misbehavin’
Biffy Clyro – Born On A Horse
Juice Leskinen – Musta Aurinko Nousee
Laura Marling – Shine
Sami Saari - Ainutkertainen
Daughter Darling – Sweet Shadows
Vivaldi – Four Seasons: Spring II Largo
Counting Crows – Einstein On A Beach
Stemma – Hauho
Sellainen oli muffinsinleipojan soittolista tänä sunnuntaina.

Ohje on ihanan helppo, siksi tuosta Muffin Magic –kirjasta niin tykkäänkin. Maapähkinävoi-suklaahippumuffinsit. Kuulostaa herkulliselta ja ohje on kirjasta on valmiiksi koirankorvalla merkitty, on näköjään joskus aiemminkin tehnyt näitä muffinseja mieli.  Jauhot, leivinjauhe ja suklaahippuset yhteen kulhoon, toiseen maapähkinävoi ja fariinisokeri ja niihin sekoitellaan rivakalla ranneliikkeellä pari kananmunaa ja tilkka maitoa. Kummatkin seokset yhteen ja taikinaksi, sitten vuokiin ja uuniin 18 minuutiksi.

Alkuasetelmat
Kyllä näistä vielä muffinsit esiin taiotaan
Valmista taikinaa
Paistoa vaille valmista
Muffinsien paistuessa olikin sopivasti aikaa tiskata tiskit ja pyyhkiä pöytä ja sitten ei muuta kuin vesi kielellä odottamaan että mitä sieltä uunista löytyykään. Keittiöajastimen mukaan tiskaukseen meni tasan kuusi minuuttia. Tuoksu kertoo muffinsien olevan valmiit jo ennen ajastimen piippausta. Odotan kuitenkin kärsivällisesti ne kaksi viimeistä, matelevaa minuuttia. Voi mikä aromi! Vielä kun malttaa hetken ja antaa muffinsien jäähtyä, sitten herkutellaan. Laitan Juran valmiustilaan, kuppi alle ja maito valmiina.

Puhdasta tuli

Jäähtyy, jäähtyy
Jurakin on ihan ready

Ja kannatti odottaa. Ihana lopputulos, ei liian makea ja ihanan täyteläinen suklaahippujen pehmeys ja maapähkinän rapeus. Sopii kahvin kanssa kuin nenä päähän, eikä tarvitse miettiä kuka nuo loput söisi. Onneksi tein tuplasatsin ja vein lämpimäiset myös naapuriin kiitokseksi sokerin lainasta. Lasten naamasta päätelleen maistuvat myös nuoremmalle sukupolvelle.

Nam Nam
Että sellainen sateinen sunnuntai.

1 kommentti:

  1. O-hoo namnam vain sinnekin! Aika herkun näköisiä! Kakkujen ja muffinssien teossa on minusta parasta se taikinakupin kaapiminen ;-D
    Laitoin juuri suuren osan pullista pakastimeen, alkaa olla tän päivän pullakiintiö jo täynnä!

    VastaaPoista