5.7.2011

Kadonnut kesäkuu

Minne lie mennyt koko kuukausi, mutta niin vain viime perjantaina ihan hätkähdin kun iltaraporttia päiväsin 1.7.2011. Meni niin että hujahti vain. Töissä in tietysti kiireempää, ollaan nyt iltaseitsemään asti auki, ja allekirjoittanut kun yleensä on se joka sieltä viimeisenä lähtee kunhan kaikki neljä kassaa on tilitetty ja kaikki ovet lukittu. Jos vielä piipahtaa lähikaupassa kotimatkalla, kello on jo reilusti yli kahdeksan eikä kotiin ehdi edes EastEndersejä katsomaan. Onneksi ’Endersit näytetaan uudestaan kymmeneltä ja siinä välissä ehtii käydä suihkussa ja laittaa koneellisen pyykkiä pyörimään, mutta aikaa blogin kirjoittamiseen jää rikollisen vähän.

Kelit ovat olleet irlantilaisen päättämättömiä, yhtenä päivänä on kiljuva pouta ja melkein hellelukemat mittarissa, seuraavana päivänä Atlantilta puhaltaa ja vettä sataa vaakatasossa. Tai joskus nämä säätilan vaihtelut mahtuvat samaankin päivään. Mutta niinä kauniina päivinä (tai siis iltoina töiden jälkeen) ollaan otettu lämmöstä kaikki irti. Grilli tulille, juomat kylmään ja naapurit kasaan. Yhdestä talosta tulee kotitekoisia purilaisia, toisesta marinoituja kanankappaleita, kolmannesta perunasalaattia ja niin edelleen. Eikä ketään haittaa vaikka aamulla pitäisikin nousta aikaisin töihin.


Naapuruston miehet tekivät viime viikolla traktorinmunia. Aina jonkun pellolla käy vilske, yhdellä on traktori, toisella puimuri ja yhteisvoimin saadaan kaikkien pellot kuntoon. Viime viikolla oli vuorossa tämä meidän taloa vastapäätä oleva peltotilkku. Miehet paalasivat, naiset istuivat Kathleenin patiolla viinilasi/kaljatölkki/siideripullo kädessä kommentoimassa ja ohjeistamassa. Sanon vielä kerran; kyllä maalla on mukavaa!

Tänään ollaan vapaalla sekä Stuart että minä. Harvinaista herkkua, viime viikolla ollaan hätäisesti vaihdettu pari sanaa aamukahvikupin yli puolinukuksissa eikä juuri muuta sitten ennen seuraavaa aamua. Käytetyt astiat ja likaiset vaatteet pyykkikorissa ovat ainoat vihjeet siitä että talossa asuu joku muukin. Mutta tänään nautiskellaan kiireettömästä olosta. Sain Twitter-tutulta pizzapohjan ohjeen, se täytyy koeajaa saman tien. Entinen naapuri soitteli eilen ja kyseli apua koirankopin siirtoon. Kaupasta pitää käydä pizzaan täytettä. Siinäpä se vapaapäivä mukavasti meneekin.

1 kommentti:

  1. Eläköön vapaapäivät! Toivotaan että saatte parempaa kesäsäätä :-)

    VastaaPoista